Documentals per un món millor (part I)

Fa uns dies vaig veure el recent documental presentat per Leonardo DiCaprio, Before the flood (Abans de la innundació), que ha tingut força ressò. M’ha semblat un documental imprescindible (encara que no perfecte). Això m’ha inspirat en començar una sèrie de posts on us recomano documentals que m’han inspirat a actuar i intentar crear un món millor. Aquí teniu els tres primers  🙂

  • Before the flood (2016) Com us deia, aquest és el documental més recent, estrenat aquest octubre. És un documental de National Geographic que presenta Leonardo DiCaprio com a missatger de la pau per les Nacions Unides. DiCaprio viatja per l’Àrtic, la Xina, l’Índia, el Carib, Indonèsia, el Vaticà, i molts més llocs per ensenyar-nos la realitat del canvi climàtic a diferents parts del món i parlar-ne amb científics experts, líders polítics i activistes. Què podem fer com a individus per prevenir les conseqüències catastròfiques d’un ja molt avançat canvi climàtic? Què estan fent els polítics i les empreses avui? Tothom l’hauria de veure!
  • Cowspiracy: The Sustainability Secret (2014)  Un altre imprescindible. Aquest documental parla de les conseqüències mediambientals de la ramaderia, una de les indústries més destructives pel planeta, causa principal de desforestació, consum d’aigua, emissions de gasos hivernacle i molt més. Seguim el viatge del cineasta Kip Andersen mentre investiga les conseqüències d’aquesta indústria i descobreix com de difícil és discutir aquest tema amb líders polítics i, fins i tot, organitzacions mediambientals líders, que es neguen a col·laborar. Si voleu un resum ràpid dels fets més importants que es discuteixen al documental podeu veure aquest infographic.
  • The cove (2009)  Guanyador de l’Oscar al millor documental del 2009, The cove és un documental molt impactant que tracta el tema de la caça de dofins que té lloc anualment a Taiji, Japó. Seguim un grup d’activistes i cineastes amb la missió de documentar d’amagat què passa durant aquesta caça en una cala remota de Taiji. Descobrim els crims que cada any es comenten contra aquests animals, però també contra la salut de les persones i el planeta en general, i com i per què s’intenten encobrir.

 

Heu vist algun d’aquests documentals? Us animeu a veure’n algun? Recomaneu altres documentals?  ❤


Foto: Death to the stock photo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s