4 podcasts per escoltar al tren

Quan estudiava a la universitat viatjava en tren cada dia aproximadament una hora per anar i una altra per tornar. Entre anar fins a l’estació, esperar el tren i arribar fins a casa, acabava per ser molta estona. Moltes vegades començava el viatge amb la intenció d’avançar feina o llegir, però mai em podia concentrar i llavors sentia que havia perdut el temps. Altres vegades em sentia massa cansada i em passava el viatge mig adormida sense fer res o mirant el mòbil.

Després vaig descobrir els podcasts, i s’han convertit en la millor manera d’utilitzar el temps de viatge. Només has d’escoltar, et fan passar l’estona més ràpid, poden ser educatius, entretinguts, divertits, inspiradors… I no només per viatges! També n’escolto mentre cuino (una de les millors combinacions) i mentre netejo la casa  🙂

  • DeliCatessen (català, diari). Un programa musical de iCat.cat, presentat per Albert Puig. No sé quant de temps porto escoltant aquest programa, però més de sis anys segur. Si t’agraden “les músiques més suggerents i originals d’arreu del món, de tots els temps, de tots els gèneres i de tots els estils”, te’l recomano.

          Pots començar amb: DeliCatessen – Entre núvols i clarianes.

  • The Lively Show (anglès, bisetmanal). Presentat per Jess Lively, The Lively Show és un podcast força variat, però sempre enfocat a millorar-se, aprendre i ser més feliç. Les primeres temporades consisteixen sobretot en entrevistes a diversos convidats, però en aquesta temporada seguim en directe el viatge que la Jess està fent per Europa, i les lliçons que està aprenent pel camí.

          Pots començar amb: TLS #85 with Alisa Vitti.

  • Dear Sugar Radio (anglès, setmanal). Els presentadors Cheryl Strayed i Steve Almond, ambdós escriptors, responen tot tipus de preguntes que els oients els fan en forma de cartes. Relacions, sexe, dolor, dol, infidelitat… res està fora dels límits, i les seves respostes i consells són excepcionalment sinceres i empàtiques. Personalment, és el meu preferit.

          Pots començar amb: Dear Sugar Radio – The Two Stories We Tell.

  • Magic Lessons (anglès, setmanal). De l’autora dels bestsellers “Eat, Pray, Love” i “Big Magic”, Elisabeth Gilbert parla de creativitat utilitzant històries reals d’artistes que s’enfronten a algun problema.

          Pots començar amb: Magic Lessons Se. 1, Ep. 1: “Do What Ignites Your Soul”.

Vosaltres escolteu podcasts? Teniu alguna recomanació? Espero que us animeu a escoltar-ne algun dels que us he recomanat i em digueu què us sembla  ❤

Foto de Wilson Lau.

Deixa un comentari